Na een bezoek bij Fossus vertelde Ruben, zonder dat hem ooit eerder had gezien, wel drie keer: “kom een keer kijken bij de opleiding – doe mee met de introductiedag. Ik denk dat het echt iets voor je is.” Maar volledig onthecht en zuiver.

Na een bezoek bij Fossus vertelde Ruben, zonder dat hem ooit eerder had gezien, wel drie keer: “kom een keer kijken bij de opleiding – doe mee met de introductiedag. Ik denk dat het echt iets voor je is.” Maar volledig onthecht en zuiver.

Die dag wist ik eigenlijk al: dit is wat ik wil gaan doen. Maar ik moest er wel even op wachten voordat ik mocht beginnen in januari. In de tussentijd hoorde ik van iemand uit mijn netwerk dat zij de opleiding aan het afronden was. Ook zij was super enthousiast.

Ik kan echt oprecht zeggen, dat de Opleiding me heel erg veel oplevert. Allereerst het groepsgevoel wat heel veilig is – en me in de groep niet als een gekkie te hoeven voelen. Voor mijn gevoel train ik nu iets, waar ik voorheen – en ook vooral als kind – van dacht dat het ‘gek’ was. Het leert me voorbij mijn eigen interpretatie te kijken, het leert me alleen te zeggen wat dienend is. In communicatie is dit een hele waardevolle skill. Maar het leert me ook te voelen. Nog beter te luisteren naar mijn ziel, waardoor ik authentieke keuzes kan maken. Businesswise en privé. Ook dat levert me heel veel op, maar stuit soms ook op weerstand. En die lessen, die kan ik beter doorzien en naar handelen dan voordat ik met de opleiding was begonnen. Het maakt dat ik zoveel mee kan nemen in de dagelijkse gang van zaken – de opdrachten die ik thuis soms herhaal, de gesprekken en inzichten die doorwerken en steeds een stukje dichterbij mijn kern kan komen zonder daarin overtuigingen die niet van mij zijn tegen te komen of voor waar aan te nemen.

Ik vertel anderen mijn eigen verhaal. Hoe ik van ‘ik dacht dat ik een beetje gek was’ ging naar een vrouw die steeds meer leert te begrijpen. Dat het contact heel fijn is met medestudenten op zondag en als we samenkomen buiten de opleidingsdagen. Maar ook dat jullie inzichten geven die heel waardevol zijn, en dat het – zeker voor de mensen die ik de opleiding heb aangeraden – een hele mooie stap zou kunnen zijn in persoonlijke groei, mindset, spiritualiteit, maar vooral lekker down-to-earth en praktisch.

Lieve Ruben en Jeanine, dank jullie wel. Ik ben heel blij dat ik deel mag uitmaken van deze mooie groep. Ik kijk elke maand uit naar de opleidingsdag. Het is een moment van rust, ontdekken en verbinding. En soms zo magisch! (Kim)

Vergelijkbare berichten